baner blview

Да се върнеш в детството на Картала (видео)

Едно живописно място. Място, на което можеш да отидеш просто да се разходиш или да си вземеш чувал, шейна или кой каквото предпочита. Да се попързаляш, да се целиш със снежни топки или да си вземеш ски, но лифтът в момента не работи. Фактът, че лифтът не работи е и чарът на местността, защото това допълнително те кара да се върнеш към детството. Да си спомниш за славните времена, в които трябва да изкачиш хълма и след това с наслада да се спуснеш по него. Да се върнеш към безгрижното и пълно с емоции детство. Всеки си спомня с усмивка за него, а когато дойде зимата е с очакване да завали сняг и да дойде време за пързаляне. Ски център „Бодрост” - местността Картала в Рила е чудесно място да прекараш няколко часа в зимни забавления.

Подходящо е и за малки и за големи, най-важното е да си с добро настроение и да се забавляваш истински. Обличаш се топло, слагаш ръкавиците и дебелите ботушки и се наслаждаваш на пухкавия сняг и на спокойствието, което цари в зимната приказка на Картала.

До местността Картала се стига по асфалтов път от Благоевград и е на около 30 км. Тръгва се в посока пътя за парк „Бачиново“ и се продължава нагоре към югозападната част на Рила планина, на височина 1300 м. над морското равнище. В ски зоната няма обособен паркинг. Пред самата сграда на началната станция има малък паркинг за не повече от 10 коли. Има и заведение, в което след снежното преживяване можеш да се стоплиш и да се наслаждаваш на прекрасната зимна приказка.

Автор: Мартина Христова

Медия

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: