baner blview

Най-големите скални пирамиди в най-малкия град

Няма как да не ги видиш. Те са във вдъхновяващия Мелник и около него. Накъдето и да се обърнеш се виждат прекрасните Мелнишки пирамиди. Различни по големина и форма, но всяка уникална сама по себе си. Това, което е общото между тях е, че всички са с остър връх – природа е това. Природа, която си ги извайва по собствен начин. Трябва да й го признаем – безспорно е талантлива!

В най-малкия град в България – Мелник са многото на брой и красиви пясъчни пирамиди. Те са скални образувания, които са едни от най-посещаваните от туристи скални пирамиди в България. И това не е случайно, като ги видиш, сам ще се убедиш в тяхната красота и изящество. А грейне ли слънцето в тях, те стават огнено красиви, с наситен цвят и те завладяват... да не отделяш очи от тях.

Мелнишките пирамиди достигат на височина до 100 метра. Характерно за външния им вид е, че са с пясъчни склонове, а по върховете на някои от тях растат растения и треви. Някои са тънки и високи, други пък обширни, но всички до една са еднакво чаровни. Всъщност пирамидите са обгърнали Мелник. Градчето е като в каньон и накъдето да се обърнеш виждаш навсякъде пирамиди и възрожденска архитектура. 

Обявени са за природна забележителност още през 1960 година, но са започнали да се  образуват преди много, много години.

Ако не си виждал Мелнишките пирамиди, човек трудно би ти ги описал, трябва лично да ги видиш. А докато си в Мелник може да видиш и Роженския манастир.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: