baner blview

Място, наситено с особена енергия

Едно невероятно място, място пълно с положителна енергия… още като влезнеш се усеща енергията, която те зарежда, необяснимо е, но усещането е повече от страхотно. Земята в Местността Рупите е наситена с особена енергия. Местността Рупите, където в последните години от живота си живее пророчицата Ванга. Преди това  тя живяла в спретната къщичка в центъра на град Петрич. В момента къщата на пророчицата е музей и всеки може да се докосне до нея.

Няколко години преди смъртта си пророчицата се премества в своята къща в местността Рупите. В близост до къщата и гроба на Ванга, се намира и храмът „Света Петка Българска“. Точно до храма се намира и камбанарията.

В местността Рупите ще видиш и множество горещи минерални извори с температура от 75 °С… прочутите минерални води в Рупите. Има и езерца, а над езерцата се носи пара. Всеки се втурва да пипне водата, да усети горещата вода, но внимавай да не се изгориш…

В Рупите можете и да се потопите в езерцата, те са с минерална вода. До езерцата има и тревна площ за отдих. В тях може да релаксирате, както за отдих, така и за здраве, защото калта е със сяра, а можеш да се мажеш и с калта – да си правиш кални бани, защото е лечебна кал, не е обикновена. Има и душови помещения, в които след това да се отърсите от калта, като и в душовите помещение тече минерална вода. А в някои от езерата може да видите водни костенурки, както рибки.

До Местността Рупите се стига, като тръгнеш по пътя за Петрич и се отклониш 10 км. преди Петрич, има и указателни табели, които ще те ориентират. До местността има и широк паркинг, на който може да оставиш колата си. В близост е и Античния полис Хераклея Синтика, със завладяващата си история. В близост е и Мелник, на около 15 км., където може да видиш прочутите Мелнишки пирамиди. След Мелник е и Роженският манастир, на около 7 км. На около 12 км. пък се намира Сандански, където може да се разходиш по невероятния парк „Свети Врач“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: