baner blview

Ако искате да знаете историята на еликсира в бутилката…

Някои предлагат винен туризъм. Да отидеш на гости, да те посрещнат… да видиш отблизо пътят на виното от лозята до бутилката.

Други предлагат един разказ, докато взимаш бутилка с гроздовия еликсир за у дома. Те предлагат една история за виното ей така набързо, пътьом… Те са насреща за тези, които не искат да купуват „анонимно“ вино от хипермаркета, пък техните опити все не се получават… За тях има вина с история… Те са на главния път София – Кулата. В Сандански, точно на входа на града. Винарна „Св. Врач“. Давате десен мигач точно срещу отбивката към входа на град Сандански (която е в ляво) след спускане покрай бензиностанция OMV в посока Кулата и Гърция. Там са, ще ги намерите всеки ден. А в интернет са на този адрес: www.vinarskaizbasandanski.com

Там ще предложат бяло, червено вино, розе и ще вземете със себе си, в бутилката с еликсира, част от слънцето и аромата на топлия южен край.

Винарна „Св. Врач“ e производител на млади и отлежали вина от местни и чуждестранни сортове с подчертан за региона характер. Вината са от грозде от собствени лозя в местността Чуката, която се намира в землището между селата Дамяница и Лешница край Сандански.

Винарната е с история от 1994 година. Винарна Свети Врач Сандански създава и отглежда лозови масиви Мускат – бяло, Сира – червено, Мерло – червено, Каберне Совиньон, Мелник 55, Руен и Мелнишки Рубин.  Избата, в която са разположени съдовете и бъчвите за отлежаване на виното, е вкопана в земята и има уникални преградни зидове от речни камъни с широчина от метър и половина. Освен от собствените лозя всяка есен внимателно сe селектира и закупува грозде от Мелнишко-Санданският тероар, който се слави като най-доброто място в България, а и в Европа, за производството на червени сортове грозде.

Всяка година винарна „Св. Врач“ произвежда 850 000 литра от гроздовия еликсир. Предлагат целогодишно млади и отлежали вина, в стъклена бутилка и наливно… всяко с история, която ще бъде споделена. Разбира се, ако сте любопитни, можете да питате на място за всичко около винопроизводството, да видите бъчвите, да опитате какво купувате.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: