baner blview

Тук кръвта ти ще закипи

Обичаш ли зимата? Зимата е единственият сезон, в който можеш да се отправиш към заснежените ски писти и да задоволиш екстремното у теб. Кръвта ти да заври напук на студеното време.

Освен световно известните ски курорти около Благоевград, на 27 км. от него се намира живописен район в Рила планина – това е ски курортът Картала. Той предлага отлични условия за всички любители на зимните спортове и планински развлечения. Планинският терен се характеризира с голямо разнообразие и впечатляващи усещания.

Мястото е страхотно за всички, които имат адреналин в кръвта и обичат зимните спортове, а условията за скиори и сноубордисти са отлични. Отлични както за малки, така и за големи. На разположение са  влек тип "паничка", ресторант, хотел и чайната. Ски писта Картала работи всеки ден от 9 до 16 ч.            

Пистата от скоро е отворена и има влек за абсолютното удобство на запалените по зимните спортове и приятното разтоварване. Когато си там просто забравяш за всичко! Достатъчно е само да си в добро настроение, а дори и да не си, когато стигнеш и видиш бялата красота... просто забравяш за ежедневието.

На пистата може да се спускаш с всякакви средства за пързаляне – чували, шейни, ски, сноуборд, тротинетки, пригодени за сняг, че дори и колелета пригодени за зимни условия. Не е задължително да си любител на ски и сноуборд, за да отидеш на пистата. Това зависи изцяло от теб и колко адреналин имаш в кръвта. Мястото е подходящо както за напреднали скиори, така и за начинаещи. Пистата е чудесно място да откриеш твоето ново хоби и да се научиш да караш ски или сноуборд. Подходящо е както за деца, така и за по-възрастни.

Спускането със ски или сноуборд е едно екстремно изживяване, което колкото е  красиво, толкова и трудно. Но опиташ ли го веднъж ще ти стане хоби и ще чакаш с нетърпение следващото спускане.

Ако и ти обичаш зимата, заради снега, заради снежната красота, когато всичко около теб е отрупано с пухкав бял сняг чудесен избор е да излезеш извън града и да се наслаждаваш на емоционални и приказни приключения. Такова зимно място е ски парк Картала. Мястото е недалеч от Благоевград и е страхотно да отидеш дори и за няколко часа. Сега е точният момент да посетиш ски пистата и да се порадваш на пресния зимен сняг, който се задържа там до края на март ( а може и по-дълго) и е идеален за зимни приключения.

До там задължително ти трябва транспорт. Пътят за ски парк Картала е добре поддържан и е единственият, по който може да стигнеш до пистата. Тръгва се в посока парк Бачиново и се продължава нагоре, след като минеш няколко села стигаш точно до Бодрост, където е местността Картала. Има паркинг, на който оставяш колата си и се спускаш в снежните приключения на пистата.

Опитай от Картала. Ще ти хареса, а даже може и да те върне в детството.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: