baner blview

Планинско колоездене в дъждовно време? (видео)

Съвместимо ли е планинското колоездене с дъждовните дни? Къде да караме и полезно ли е спускането по кални пътеки?

За да бъдеш един истински планински колоездач е задължително да се понакаляш  – все пак си в гората. Освен това карането, докато вали в комбинация с величествените горски гледки е меко казано вдъхновяващо!

А коя благоевградска пътека е най-подходяща за спускания в мокро време? Несъмнено това е „Заева“. Наречена така, защото се намира в благоевградската местност – „Заева поляна“. Тя е най-подходящата за спускания в мокро време, но защо?

През по-голямата част от годината пътеката „Заева“ е доста суха. В комбинация с твърдата почва се получава доста хлъзгава настилка, но не и когато вали. Както знаем някои пътеки много лесно се разрушават, когато се кара по тях в мокро време, но не и „Заева“. Тя е повече от перфектна за мокрите и дъждовни дни, а за да изпиташ истински адреналин и да усетиш същината на планинското колоездене си има изпитана формула – колкото по-кален си, толкова по-хубаво е било карането! Другото предимство на карането в кал е, че усещаш поведението на велосипеда под теб. Обратната връзка е много по-осезаема по мократа, хлъзгава и кална пътека, така и уменията ти се подобряват неимоверно.  

Трасето „Заева“ започва от село Делвино, което се намира над Благоевград и може да се ориентираш къде точно е пътеката по табелките, поставени за състезанието Благо Ендуро.

Но не е задължително „Заева“ да се кара единствено в мокро време. Тя  чудесна през цялата част от годината! Наслади й се, макар и виртуално! А след видеото може да се вдъхновиш и да покараш по пътека „Заева“.

 

 

 

Медия

Още в тази категория: « Тук кръвта ти ще закипи

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: