baner blview

Коронясаха кравите за туристическа атракция

Малки градинки пред малки спретнати къщи. Място за отдих и гледки – малко по-различни от често срещаните, но атрактивни и изчезващи! Гледки на пасяща крава са вече като атракция за хлапетата, пише Агенция.БГ. Вече не се срещат толкова често крави, но те са атрактивни, особено, когато не си ги виждал на живо.

А едно от местата, където се срещат е място разположено на две планини и на две реки. Малко, но пълно със спокойствие, с уют и носещо положителни емоции. Място, на което приятните емоции и вълнуващите изживявания не липсват. Малкото село Господинци, което ще го има, имало го е в минало, настояще, ще го има и в бъдеще.

Все по-често се говори за селски туризъм и това не е случайно.. Когато отидем на село се чувстваме спокойни, отърсваме се от напрежението на града и дишаме чист въздух. Тръгваш по прашните малки улички и срещаш различни животни, а ти просто им се радваш.. Поглеждаш към голямата поляна, а там също животни не липсват, животни, които си пасят.

Чувстваме се по-различно, но хубаво различно. Защото в града рядко можеш да видиш подобни гледки – истински. Но и земеделието и животновъдството на село вече отиват в историята.. вече малко хора се заемат с гледането на животни и това е обяснимо – не е лесно.

В селото има и вили и къщи за гости, в които можеш да се насладиш на спокойствие и тишина...и с часове да гледаш и Рила, и Пирин съвсем отблизо. И да не можеш да им се нагледаш.. През лятото имаш възможността да цопнеш и в басейн, защото в някои от местата за настаняване се предлага външен басейн, а в по-студените месеци може да се насладите на планинския туризъм.

Селцето е с добро природно разположение – на републиканския път в близост до град Гоце Делчев. Мястото е в планински район и в това му е чарът. Мястото е добро за живеене и е с ново регистрирани жители. Населението е пораснало от 522 през 2019г. до 525 до 2020г. Положителен прираст – малък, но положителен.

Точно над малкото селце Господинци е и селището Градище, повече за него може да прочетете на: Линк

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: