baner blview

Джумая фест (видео)

Най-младият фестивал в Джумаята – Джумая фест. Празник на младостта в ритъма на рока. Фестивалът намира място в културната програма на Благоевград като артистичен. За малки и големи рокаджии. Затова и първият беше на първи юни. През 2018 година. А мястото – мястото, свързано с младостта на много благоевградчани. Познато на всички като градинката пред банята. Сега вече е изменено – градинката е пред НАП, а банята е вече модерен спа комплекс.

 

През фестивалните дни пеят едни от най-новите рок банди. Освен сцена за младост и рок, от Джумая фест внаги е имало нужда в Благоевград. Защо ли?? „Липсваше ни фестивал в началото на юни, за да може месецът да е наистина музикален, прекрасен, свеж“, казва отрганизаторите. През юни все пак е голямото музикално събитие ФРАНКОФОЛИ, през юни са и Годишните музикални награди на БГ-радио…

 

Край сцената на стрийт фестивала, който не чака залез слънце за да започне, има и много АРТ, мног изкуство. Различни хендмейд артикули показва и предлага да си купиш Арт базара. Има и уъркшоп.

 

Jumaya Stage Festival в Благоевград стартира през 2018 с вече утвърдени имена като Wickeda, P.I.F., Jeremy, Skitnicks, така и нови, сред които Nu/Ance и Farock. Малките таланти на Благоевград, “The Littles” и “Rockids” от Presto – Rock & Classic school и “FaRock” от вокално студио ФаДиез, също имаха своето място в първото по рода си издание на рок инициативата- талантливите. Пристигнаха и музикални таланти от Стара Загора, Пловдив, София, Велико Търново.

1 коментар

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: