baner blview

Художествената галерия в Благоевград - винаги с изложба на изобразителното изкуство

Доза творчество и глътка култура по време на престоя в Благоевград. Градската художествена галерия е с постоянни експозиции на местни творци и гастролни изложби.

В галерията се събират, представят, съхраняват и популяризират едни от най-добрите образци на българското изобразително изкуство на автори от областта и не само. Изявяват се художници и творци със собствен облик и извоюван авторитет в национален мащаб с произведения, които са част от културната ни съкровищница и историята на българското изкуство. Идеята за създаването на Художествената галерия в Благоевград, неотдавна, е в нея да бъде излагано не само изкуството на утвърдени майстори на четката и длетото, но и да се стимулират изявите на млади художници и студенти в Благоевград.

Ежемесечно галерията предоставя възможността на всички ценители на изкуството да се насладят на различни по жанр и тематика изкуства.

Галерията ще откриете в центъра на града, на края на пешеходната търговска улица. Галерията работи всеки ден от 9.00 до 18.00 часа. В абсолютна близост до галерията е удобно за паркиране в режим „Синя зона“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: