baner blview

… а щяхме да караме ски тази пролет…

Пухкава снежна пелена покри Банско, Пирин е по-приветлива от всякога за ски и ФЪН на снега. Във втората седмица на пролетта Банско осъмна със сняг, естествен, на какъвто не са се радвали отдавна. Температурата в Банско е малко под нулата, на Бъндерица, Шилигарника и Платото живакът пада до -5, -8 градуса. Свежо и чисто… освен следи от животински лапички нищо друго няма да наруши белотата…
В бяло е целия Пирински регион и градовете най-ниско. Планински проходи са затворени за камиони, а хората са с инструкция да останат у дома. Ако не беше короната, щяхме да караме ски до късна пролет.
Знаем, от 16-ти март ски център Банско е затворен. Мярката е във връзка с разпространението на вируса COVID-19 и в съответствие с разпоредбите на кризисиния щаб на Република България.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: