baner blview

Хотелиери обещават ниски цени за лятото

Летният туристически сезон да започне от 1-ви юли с промоционални цени. Това прогнозират от министерство на туризма. „Това лято е различно, изразена е готовност да се предлагат промоционални туристически пакети на атрактивни цени“, това каза министърът на туризма Николина Ангелкова Цитирана от БТА. Едва ли туристическият бранш ще е на печалба тази година, прогнозират специалисти. „По-скоро - да запазят дейността и служители си и да поддържат качеството на туристическия продукт, за да може следващата година да посрещнем много по-добре летния туристически сезон и като цяло туризма в страната“, казва министър Ангелкова.

Ще има и плажове без такса на нашето Черноморие. До десетина дни ще стане известно и на кои плажове ще има безплатни чадъри и шезлонги. Концесионери пресметнали, че ако се намали на 50 или 70 процента концесионното възнаграждение, ще могат изцяло да осигурят безплатни чадъри и шезлонги. Ще има обаче полицаи и на плажа, за спазване на дистанция. Ще има и среща с МВР за спазването на социалната дистанция по плажовете при евентуално струпване на хора в местата с безплатни чадъри и шезлонги.

А как ще ходим на море? Европейската комисия се очаква да излезе с единна позиция – дали ще има КОВИД паспорти за туристите.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: