baner blview

Добре е да знаеш, ако тръгнеш към Гърция:

Минава се границата, макар и с малко чакане на пункта. И предвид факта, че и времето ще се установи като устойчиво топло, типично за сезона, може да поискате разходка на юг. И ако поискате, сигурно са много въпросите, които изникват заради пътуването. Намерихме практични отговори, разказ от едно човешко пътуване. Постът е от администраторите на страничка във Фейсбук за наемане на място за отдих на гръцко море за целия сезон – Наеми си дом за целия сезон на Тасос, Кавала и района:

За да влезем в Гърция не ни поискаха отрицателен тест за Covid, нито ни мериха температура.

Гръцкия служител беше много любезен, отзивчив и ни попита дали знаем, че трябва да се самоизолираме за 7 дни, след което ни записа телефоните, номера на автомобила и попита къде отиваме.

Поиска само града на острова, точен адрес каза, че не му трябва. Имахме подготвени командировъчни, но не стигнахме до тях.

Тол таксата е намалена от 2,40 на 2.00 евро, ферибота също е с едно евро на кола надолу, а за наша радост и любимия ни зехтин също е с по-ниска цена :-) от 25 на 20 евро за 5 литра.

Хванахме ферибот от Керамоти.
(От Кавала ще пътува след 15.06)

На ферито нямаше почти никой, но мерките са взети. Седалките са маркирани да може да се сяда през една.
Заедно с билетите ни дадоха да попълним декларация (само на гръцки е, но екипажа беше любезен. Пишете име и навсякъде (охи), тоест не.

Към момента туристи няма, времето е предимно слънчево с облаци, превалява за няколко минути и отновo изгрява.
Температурата през деня е около 22-23 градуса.

Добрата новина е, че морето е тук и изобщо не се вълнува от карантина, вирус и мерки.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: