baner blview

На хорце на най-високата гара

Нито времето, нито Ковид уплашиха любителите на теснолинейката и магията на Родопите край релсите тесни.

С адекватни мерки за безопасност и тази година организаторите успяха да сътворят трета част на фолклорния събор на най-високата гара на Балканите. Гостите е трябвало да се нагаждат според настроенията и на времето, тъй като, докато мигнеш трябвало да слагаш яке, защото те вали, в следващия момент вече е жега.

Всичко това били гарнирано с пориви на вятъра на най-високата гара на Балканите – Аврамово.

За събитието имало хора от всички краища на България, за да се докоснат до магията на Родопите и духа на теснолинейката.

А Женска фолклорна група „Якорудски малета“ и ДФГ с ръководител Георги Вардев, както и ДСНТ „На хорце“ с ръководител Вергиния Анастасова представиха читалището и община Якоруда на Третия национален събор на народното творчество „С хора и песни край релсите тесни“ на гара Аврамово.

Само преди няколко месеца британското издание „Гардиън” нареди българската теснолинейка в десетте най-добри пътувания с влак в Европа заради неповторимите гледки, които се разкриват по жп трасето.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: