baner blview

Нови панорамни спирки показват най-живописните места по Родопската теснолинейка

Три допълнителни спирки ще има по маршрута на Родопската теснолинейка. Почитателите на влакчето ще могат да спират на Якорудските минерални бани, спирка Стоян Митов  и спирка Лазар Пампоров.

По стар български обичай с хляб и мед откриха новата спирка "Якорудска минерална баня" на теснолинейката.

Само със скромно тържествено посрещане на влак "Родопи" предвид пандемията членове и приятели на Гражданско сдружение "За теснолинейката" от Якоруда символично откриха спирката. Тя се намира на 3 км от град Якоруда и се открива за обслужване на околните минерална баня, минерален плаж и СПА хотел.  Монтираха и  табела.

Втората спирка е панорамна, откъдето се виждат най-живописните места на Родопите. По идея на Сдружението „За теснолинейката“ спирката ще носи името на проектанта на трасето Стоян Митов. Третата е открита преди години по идея на железничар по душа - Лазар Пампоров, в родното му село Варвара. Тогава е наречена Пампорово, но за да не се бърка с курорта, днес е преименувана на Лазар Пампоров.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: