baner blview

Буешкият дъб в топ 3 сред 10 уникални дървета

Буешкият дъб край гоцеделчевското село Петрелик се нареди на трето място конкурса „Дърво с корен 2020“. Дъбът в община Хаджидимово е сред победителите от 10 – те уникални дървета, класирани в конкурса.

Той е номиниран от Мария Мамова от с. Петрелик и спечели в надпреварата с 282 гласа.

Още едно уникално дърво от Пиринско е класирано на осмо място. Това са вековни пърнари над с. Калиманци, общ. Сандански, номинирани от Андрей Ковачев от гр. София, с 25 гласа.

За първи път в 11-годишната история на инициативата едно и също дърво печели и в двете категории, победителите в които се определят чрез публичен онлайн избор.

В приключилото на 20 януари тази година гласуване най-голяма подкрепа – 481 гласа – получи Старата черница в центъра на Велики Преслав, която стана носител на титлата „Дърво с корен“ за 2020 г. С победата си Старата черница във Велики Преслав автоматично става финалист в конкурса „Европейско дърво на годината 2021”.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: