baner blview

Тодоровден без кушии

Отлагат кушиите  в разложкото село Бачево на Тодоровден на 20 март.

Решението е взето на заседание на Общинския кризисен щаб – Разлог. Всяка година на площада се провеждат кушии и зрелищните конни надбягвания събират хиляди зрители от страната и чужбина. На Тодоровден. Такава е стародавната традиция в селото, където почти във всяка къща има кон. И от всяка къща конят, накичен, нагизден, излиза със стопанина на площада. Излиза стопанинът със стоката, с детето и с внучето, пременени в народни носии.

Заради COVID-19 и наложените противоепидемични мерки за масови събирания няма да го има и този хубав празник.

Все пак за отбелязване на празника от 8:00ч. в храм " Св. Димитър" ще се проведе литургия за здраве и берекет на селото при спазване на всички мерки.

Кметство с. Бачево организира изложба от снимки на празника през годините и конкурс за детска рисунка или снимка на тема "Тодоровден в Бачево", съвместно с ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Награди за участниците ще бъдат осигурени от кметството.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: