baner blview

Елате в планината, няма Ковид, призова министърът на туризма

Министърът на туризма призова родителите да доведат децата си в планината, нямало нито един заразен от ковид в зимните дестинации.

„Препоръчвам планината за пътувания и почивка по време на идващата ваканция на учениците. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която направи работно посещение в Банско. Министър Николова коментира още, че българите могат да посещават курортите без съмнения за здравето си, защото до момента няма нито един регистриран случай на заразен от ковид в зимните дестинации. „Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко деца, скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм“, каза Николова.

Заедно с кмета Иван Кадев обсъдиха възможностите за продължаване на зимния сезон в условията на въведените временни противоепидемични мерки на територията на страната. По думите й условията за туризъм са отлични, предлагат много добри възможности за укрепване на здравето, при това в условия, гарантиращи безопасност и сигурност. Тя призова родителите да доведат децата си в планината без притеснения и без риск за здравето им. Според Иван Обрейков заради падналия сняг от последните дни зимният сезон може да продължи до средата на април. По думите му в момента метеорологичните условия са изключително подходящи за практикуване на любими занимания.

„Спазването на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност, безопасност и хигиена е гаранция за доверието на потребителите в предлагания от нас продукт. Туристическият бранш в Банско доказа, че туристите могат спокойно да им се доверят и не случайно градът беше домакин на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини“, коментира Марияна Николова.

По-късно вицепремиерът, придружавана от кмета на града Иван Кадев и маркетинг директора на „Юлен“ Иван Обрейков посетиха и пистите, където и днес наши сънародници предпочитаха да практикуват бели спортове. В момента условията в планината са изключително подходящи заради падналия обилен сняг.

През този зимен сезон българските туристи са основните посетители в Банско и в момента те са най-много, заяви кметът Иван Кадев. А вицепремиерът допълни, че именно благодарение на българите може да се каже, че има зимен сезон, каквито бяха и прогнозите на министерството. Очакваме тази тенденция да се запази и в следващите седмици, допълни още тя.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: