baner blview

Броим часовете до Blagoevgrad Blues&Jazz

Броим часовете до Blagoevgrad Blues&Jazz. Три дни блус и джаз в Благоевград.

        На 14 април от 19.00 часа започва шестият Международен фестивал. В зала „Орфей“, в първата вечер на тазгодишното издание на сцената ще се качат музикантите от Биг бенд – Благоевград, които ще представят проекта „В един град и в морето до мен…“, съвместно с ученички от майсторския клас на Вики Алмазиду, която идва от Гърция. Проектът е посветен на Милчо Левиев и 85 години от рождението на визионера и джаз музиканта. Най-новият продукт на една от първите блус банди в България Подуене блус бенд и нейният основател Васко Кръпката „Не се продава“ ще бъде представен на сцената на Blagoevgrad Blues&Jazz в първата фестивална вечер.

         На 15 април фестивалът продължава с изпълненията на Soul Serenade, които пристигат от Румъния специално за фестивала. Те ще зарадват българската публика с едни от емблематичните си парчета, сред които “Daddy rocks me”, “Walkin’Blues”, “Why don’t you do right” и много други. Във втората вечер Марчело Били Темпеста и Brazz Association се качват на сцената на фестивала, за да пресъздадат музиката на култовия филм „Блус Брадърс“.

         На 16 април, в последната вечер за тазгодишното издание на Международния фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz, ще бъде необикновено с ритмичните парчета на Koka Mass Jazz и нетипичното им звучене. Музикантите от българската ню джаз банда , с основател Константин Кацарски, който е от Благоевград ще представят новия си албум „ The Sixth Finger”. В третата последна вечер Живко Петров Трио JP3 ще представят шестия си студиен албум „Change the way” и пиеси от най-новия „On The Way”.

         Всяка вечер след концертите в зала "Орфей" неизменна част от фестивала са джем сешъните, които тази година ще бъдат в "Балкантон". Артистите обещават запомнящи се емоции и една атмосфера, която е присъща само за фестивали от подобен ранг.

         Билети все още може да намерите на касата на зала „Яворов“ и в мрежата на Eventim.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: