baner blview

Кой, къде, кога ще пее в Пирин? Готова е програмата

120 самодейци от община Благоевград ще участват в XVI издание на "Пирин пее", което ще се проведе на 30 и 31 юли /събота и неделя/ в местността Предел. Участие взимат изпълнители от цялата област, а Благоевград ще бъде представен от читалищните дейци от селата Изгрев, Покровник, Падеш, Рилци, Бело поле, Селище, Логодаж, както и от емблемата на Пиринския край Ансамбъл „Пирин“ и ФГ „Веселина“ към ЦЛТРДБ, пише www.agencia.bg .

И в двата съборни дни концертите започват в 10.00 часа. В неделя от 11.00 часа ще бъде извършен тържествен ритуал по полагане на венци пред паметника на Илинденско-Преображенското въстание в прохода Предел.

В заключителния концерт на 31 юли на голямата сцена ще излязат емблематичните изпълнители от Ансамбъл „Пирин“ и възпитаниците на ФГ „Веселина“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Концертът започва в 12.30 часа.

В "Пирин пее" 2022 ще се изявят над 1500 участници. Тази година събитието преминава под патронажа на президента на Р България Румен Радев. Концертите ще се осъществят на 3 сцени плюс една голяма сцена, Участие в събитието взимат всички общини от област Благоевград.

За двата дни на фолклорния събор "Пирин пее" в събота и неделя движението на леки и лекотоварни автомобили ще бъде спряно в 7:00 часа на 30 юли по път II-19 в района на провеждане на събора в местността Предел. Преминаването ще се осъществява по обходен маршрут.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: