baner blview

„МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ“ и конкурентоспособността на туристическия бизнес

МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ“ (“Mineral Paths; Vacations and Nature with a blink”) е трансграничен проект с основна цел - по-нататъшното развитие на туризма, туристическите дейности и конкурентоспособността в пограничните региони на България и Гърция. В рамките на проекта е и създаване на центрове с богато природно наследство.

Община Минерални бани (област Хасково), Асоциация „Съвремие“ Сандански, Община Мики (Област Ксанти, Гърция), Философски факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“  Благоевград и Община Якоруда (област Благоевград), консорцуим MINERAL PATHS  (МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ), са изпълнители на проекта. Те са свързани с природното наследство на изворите, бликащи от земята в съответните зони и със своеобразни "пътеки", по които туристите могат да пътуват от една област в друга, използвайки пътеводител, който включва различни картографирани спа центрове. Проектът „Минерални пътеки“ е насочен към създаване на мрежи, към изграждане на сътрудничество и популяризиране на продукта – минералните извори в трансграничния регион. Фокусът на колективните действия е да се развие природното наследство с разработването на СПА инфраструктури, така че да се създаде благодатна почва за осъществяване на промоционални дейности в България и Гърция, с което да се стимулира интереса на туристите. За това е необходимо създаване на синергия в областта на туризма, предприемачеството и обучението, насочени към обвързването на цена и качество, както и позиционирането на мрежата от минерални извори като висококачествена туристическа дестинация, ориентирана към устойчиво развитие на туризма.

MINERAL PATHS е иновативен, защото създава обща основа за формирането на нов туристически продукт, осигуряващ бъдещото сътрудничество между различните участници, свързани с минерални извори.

Целевите групи на проекта „Минерални пътеки“ са туристи, бизнес мениджъри и специалисти в сферата на туризма, лица, заети в туристическата зона, туристически асоциации, граждани от туристическите райони, безработник, министерства, региони и общини чрез програмите за развитие.

Проект МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ е успешен и неговите резултати  имат голямо въздействие, защото целите и от гръцка, и от българска страна са насочени към зоната на трансграничния регион, а не в една от двете страни поотделно.

https://mineralpaths.eu/

mineral paths2бг

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: