baner blview

„МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ“ създава работни места и привлича туристи

„МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ“ е трансграничен проект за развитие на туризма, който се реализира в партньорство от Община Минерални бани (област Хасково), Асоциация „Съвремие“ Сандански, Община Мики (Област Ксанти, Гърция), Философски факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ Благоевград и Община Якоруда (област Благоевград). Проектът „МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ“ (“Mineral Paths; Vacations and Nature with a blink”) има за цел по-нататъшното развитие на туризма, туристическите дейности и конкурентоспособността на трансграничния регион България-Гърция, както и създаването на мрежи между партньорите от Консорциум MINERAL PATHS.

Философията на„Минерални пътеки“ е в постигане на устойчивост и добавяне на стойност и след неговото завършване. Резултатите от дейностите по проекта допринасят за редица положителни ефекти:

- Повишаване на уменията на персонала в туризма, хомогенизиране на изискванията, достъп до ключови пазари и насърчаване на участие в мрежи с други компании;

- Създаване на работни места, увеличаване на доходите и др.;

- Разработване и прилагане в хода на проекта на специфичните продукти, допринасящи за диверсификация на туристическия сектор и предизвикващи конкурентно предимство пред останалите региони;

- Изработване на „Пътеводител“, който информира всички участници и посетители в района на МИНЕРАЛНИТЕ ПЪТЕКИ;

- Изграждане на официални мрежи и инструменти (План за действие, промоции, мрежови операции и др.), които могат да се използват и след приключване на проекта. Информационните материали по проекта ще продължат заедно с експлоатацията на минералните извори и пътеки,  популяризирането на минералните пътеки, представянето на спа традициите в граничните региони, като ще съдействат за  привличане на повече посетители, допринасящи за развитието на туризма.

Основното предимство е, че чрез проектът МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ се създава благодатна почва за развитие на съвместни дейности, обща идентичност и специфични персонализирани туристически пакети, за да се подпомогне зоната на трансграничния регион. По този начин, предимствата, с които се ползват целевите групи (туристи, професионалисти в туризма, институции, безработни и др.) създават предпоставки за достигане до нови туристически пазари.

МИНЕРАЛНИ ПЪТЕКИ се разработват като нов специализиран туристически продукт, споделен и предлаган в страната и в чужбина.

https://mineralpaths.eu/

mineral paths2бг

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: