baner blview

Превръщат в музей гранична застава

Нов музей за милион и половина в Петрич. Хранилището на историята ще е в новия градски парк. За близо 1,400 млн лв е инвестицията. Ще се реконструира сграда, която е бивша собственост на гранични войски в района на бъдещия градски парк. Сградата ще се превърне в Исторически музей, който практически ще се намира в непосредствена близост до входа на парка. Музеят е проектиран да бъде на два етажа и малък сутерен със смесена конструкция. Застроената квадратура на сградата по проект е 1190 кв.м.

Разгънатата  квадратура е 1930 кв.м.  като 60% от достъпната за посетители площ / 882 кв.м./ се предвижда за разполагане  на експонати. Източно от музейната сграда ще има паркинг /105 паркоместа за леки автомобили/ и място за паркиране на  2 броя автобуси за туристи. Срещу сградата на музея  по проект ще има малко площадно пространство с водни площи, както и посетителски център.

Финансирането идва по проект „Създаване на културен двуполюс  Серес – Петрич” по Програмата за сътрудничество INTERREG V-A Гърция – България 2014-2020г .

Общата стойност на разходите за новата музейна сграда възлиза на 719 878,74 евро /с ДДС/, от които 575 300,35 евро осигурени с финансиране по проекта и 144 578,39 евро, които следва да бъдат осигурени от общинския бюджет на Петрич за 2018 г. Договорът за финансирането по проекта е подписан.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: