baner blview

Музикалните мостове и джаза... (снимки)

Гласове от Калифорния, Турция, Македония... много музикални мостове вдигнаха в зала „Орфей“ емблеми за ждаза и блуса в света на четвъртото издание на Благоевград блус и джаз. Виртуози от всякъде притаиха дъха на публиката, напълнила фестивалната зала. Влатко Стефановски, Кели Ръкър, Васко Кръпката, Биг Бенд на БНР бяха втората вечер на “Blagoevgrad Blues & Jazz”.

Емоции, настроение, много блус и мостове от музика свързаха изпълнителите от втората фестивална вечер на “Blagoevgrad Blues & Jazz 2018“ с публиката. Новата зала „Орфей“, в парк „Македония“, се оказа тясна, за да събере всички желаещи да станат част от магията на блус музиката. Почитателите на стила пяха, танцуваха и не спряха да аплодират звездите, които оставиха сърцето си в Благоевград.

На сцената на “Blagoevgrad Blues & Jazz 2018” първи излезе артистът, човекът с блус в сърцето- Васко Кръпката. Заедно с него се появиха и София Блус Бенд- едни от най- добрите блус изпълнители и музиканти в България. Със своите изпълнения на познати парчета и нови такива, групата грабна публиката от първата секунда. Завихри се енергия от музика, танц и настроение, които останаха до последната изсвирена нота. Харизматична, обаятелна и усмихната малката- голяма хармоника Кели Ръкър изпълни сцената в зала „Орфей“. С присъствието си, тя внесе още повече настроение и предизвика публиката да пее и танцува.

Финалът на Международния фестивал „Blagoevgrad Blues & Jazz 2018”, както всяко голямо събитие, бе голям. Влатко Стефановски и Биг Бенд на Българското национално радио създадоха един мост между стилове и музика с проекта си „Sound Bridges“. Присъстващите в зала „Орфей“ успяха да чуят мелодичното послание за човещина, обединеност, приятелство. Това оставиха след себе си всички изпълнители в единствения по рода си “Blagoevgгad Blues & Jazz 2018”фестивал. Публиката не пусна без бис нито един от изпълнителите, които подариха не само гласа и песните си, но и душата си на Благоевград.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: