baner blview

Мексиканец ни вози с лодка през дефилето по Струма

Плували ли сте с лодка? А на каяк качвали ли сте се? За тези, които не са – пробвайте. Много е хубаво. А този сезон пътешествието с лодка по речни бързеи в Кресненското дефиле ще е с мексиканци, перуанци, руснаци… „начело на борда“. Рафтери от Южна Америка и Русия пристигат да возят българи за кеф по реката. Чужденците инструктори ще се установят в рафтинг базата на Х-клуб край Симитли. Станимир Станимиров- Чачи вече посрещна мексиканецът, чака и другите чужди попълнения. Всеки момент приключва сезона в Перу и те се отправят към България. За да не губят форма, да трупат опит, да опознават нови реки, нови светове, нови народи.

А за това – кой ще е на борда на лодката за туриста не е от кой знае какво голямо значение. Всъщност, само като екстра може да се отчете, казва Чачи. Качилите се в лодката ще могат да упражнят английския си, ако са на лодка за втори, трети, пети път – ще им е по-интересно. „Всеки инструктор, освен за сигурността на хората в лодката се грижи и за тяхното добро настроение. Всеки инструктор е и аниматор. По различен начин шегува хората в лодката. Словесно и не само. Когато не си начинаещ на лодката, всеки знае кога какво следва, на кой завой инструктора ще люшне лодката, ако условията позволяват – кога ще е обърне, да ви окъпе в реката“, разказва Станимир Станимиров- Чачи от Рафтинг.БГ.

От рафтинг базата на Х-клуб край Симитли по бързеите на Струма пътуват 14 лодки, плюс каяците. Възможни са по две спускания на ден по 12-километровото трасе, което се взима за около два часа и носи страшен кеф.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: