baner blview

Едно легло свободно не остана в хотелите за Франкофоли

Хотелите в Благоевград "преляха". Две седмици преди началото на музикалния фестивал "Франкофоли" резервациите са на 100%. Препълнена е легловата база и в околностите на областния център, съобщава www.agencia.bg.

Ако сте планирали да сте в публиката на Франкофоли, вижте програмата ТУК и търсете на кого да гостувате с преспиване.

Хотелите се пукат по шевовете за 22-23 юни, когато на територията на областния център се провежда фестивалът "Франкофоли". Подобен наплив хотелиерите не помнят. „Няма места, още преди два месеца са ми търсили места, но няма“, заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за региона Румен Калайджиев. За него легловата база в Благоевград е малка, голям интерес има и не могат да поемат хората.

Категоричен е, че само плюсове дава едно такова събитие. „Колкото повече такива събития, толкова по-добре. Но за съжаление, те не са много. Заведения, магазини, хотели, ресторанти, всичко се съживява и е добре както за бизнеса, така и за популяризирането на региона“, твърди бизнесменът и общински съветник .

Тази година тук ще пристигнат световноизвестните Ройшин Мърфи, Айо и Метр Гимс, които са водещите имена в програмата на Франкофоли 2018. Други имена, които ще се качат на сцената, са младата френска звезда с български произход Венсан Винел, DJ Федер и една от най-успешните румънски изпълнителки Инна. Те превръщат Благоевград в притегателен център за любителите на френската музика и световна музикална столица.

Фестивалът Франкофоли се провежда за четвърта поредна година в Благоевград и е едно от най-важните музикални събития в цяла Европа.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: