baner blview

Виж БГ радио от Благоевград:

Десетки хиляди почитатели на българската музика- публика от всякъде се събра в парк „Македония“ в Благоевград, за да чуе и види отблизо изпълнителите на българска музика.

Малките големи музикални таланти от „Фа диез“ и „Престо“ грижиха настроението на публиката преди на сцената да се качат ярките звезди на българската музика... така беше началото. Началото на годишните музикални награди на БГ радио, които традиционно се връчват в Благоевград. За което топло гостоприемство пък Благоевград е отличен с яркия приз "Град- посланик на българската музика". Ценното отличие прие кмета д-р Атанас Камбитов.

С много музика и прекалено настроение всички отличени творци и изпълнителиу на българска музика взеха наградите си. Ето ги:

Д-р Атанас Камбитов, заедно с Поли Генова връчиха приза в категория „БГ Видеоклип" за песента" Гълъбо" на режисьорите Стефка Николова и Васил Стефанов.

Песента" Гълъбо" на Миро бе отличена в категория „ БГ песен“.

Ключов момент в церемонията бе връчването на почетна награда на композитора, написал едни от най-красивите български песни – Тончо Русев. Специално за него на сцената в Благоевград на Годишни Музикални Награди на БГ Радио за първи път се качи Васил Найденов.

В номинациите за „БГ текст“ за статуетката се пребори песента "Гълъбо" с текст на Вида Пиронкова, а в категория „БГ албум“ награда получи "Знам" на Любо Киров. За „БГ изпълнител“, слушателите на Бг Радио избраха Криско, те гласуваха и за Дара в категория „БГ изпълнителка“. На сцената на БГ Радио, се качиха и Pavell&Venci Venc', които грабнаха приза в категория „БГ дуо/трио“.   Статуетката в категория „БГ група“ бе връчена на "СкандаУ" .

Слушателите на най- българското радио отредиха  Папи Ханс с песента "Кекс" за победител в категория „БГ дебют“.

Специалната награда на БГ Радио- БГ посланик получи забележителният български хор "Мистерията на българските гласове". Рок легендите от Ахат, изпълниха хита "Черна овца", след като взеха статуетката в категория "БГ Вдъхновение".

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: