baner blview

Брежанските кестени - на един рафт с био храни от Ямайка...

Прочутите с вкуса си брежански кестени представиха българското, вкусното на световно изложение в Италия. Брежанските кестени, заедно с куртовоконарски домати и чушки, смилянски боб, еленско филе, зелено и козе сирене, нафпавок и други традиционни български вкосотии попълниха щандовете на световно изложение за честна, чиста и вкусна храна. Много ценители на биопродукти се събраха на световно изложение на Slow Food в Торино, Италия. Там се традиционни храни от над 180 страни и превърнаха Торино в арена на честната, чиста и вкусна храна.  

Италианецът от Брежани 14-годишният Марчело Канестрели представи в Торино вкусотии от брежански кестени. Продуктите с брежански кестени: варени кестени в мед от билки, пастет от кестени, сладко от диви къпини, малини и боровинки, приготвени в малки количество, се харесаха от италианците, които поставят в култ домашно приготвената и био храна. Дегустациите преминаваха атрактивно, защото се презентираха на чист италиански език от брежанеца с италиански корени 14-годишният Марчело Канестрели. Сдружение „Хора и традиции“ участва за втори път в световното изложение, но за първи път – като участник в изложението.

С приключването на участието си в Тера мадре, сдружение "Хора и традиции" са в  подготовка за най-вкусния празник - празника на брежанския кестен, който ще се организира на 20 октомври с дълга дегустационна трапеза от традиционни ястия и ястия с кестени, изложба и богата концертна програма. / agencia.bg 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: