baner blview

Къде избраха новите хитове на попа?

„Златен кестен“ даде нов хит и нов хитов изпълнител. Меломани отвсякъде оживиха площада в Петрич за фестивала „Златен кестен“, на която сцена се изявиха 12 изпълнители от България, Македония, Сърбия и Албания. „Тази сцена посрещна цветът на съвременната музика и това е огромна чест за всички нас като домакини“, каза за приветствие кметът на Петрич Димитър Бръчков с удоветворението, че че емблематичният за Петрич фестивал, който е придобил и международна популярност, тази година отново е вдъхновяваща трибуна за млади, талантливи и амбициозни изпълнители.

Жури в състав Петко Петков, Йордан Георгиев и Валери Яворов оцени текстовете, изпълненията и сценичното поведение на участниците.

В конкурса за изпълнител класирането се подреди: първа награда за певицата Даниан; второ място за трио „Джентълмен“; трето място за Антония Маркова.

В конкурса за нова популярна песен първата награда беше присъдена отново на изпълнителката Даниан и нейната песен „Ти и аз“. Втора награда за Маргарита Хранова и песента „Когато“. Трета награда за Бонимир Бонев и песента „Нещо на испански“.

Присъдени на Международния музикален фестивал „Златен кестен“ бяха и три специални награди. Приз за сценично излъчване беше присъден на изпълнителя Огнен от съседна Македония. Приз „Евтим Евтимов“ за най-добър текст получи Ивайло Герасимов и песента „Лято“. Наградата на НЧ „Братя Миладинови - 1914“ Петрич заслужи група „Рефлекшън“ с песента „Не е късно“.

Гостуващи изпълнители на сцената на Международния музикален фестивал „Златен кестен“ бяха: DJ Таркан, Pavel&Venci Venc, балет “НОВА“, Симеон Коруновски, Томислава, Яница, Диона, 4MAGIC, Маги Джанаварова, Неделяна Христова, Валентина Александрова. Организатори на фестивала са Община Петрич и НЧ „Братя Миладинови -1914“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: