baner blview

Сняг в Пирин, но скиорите да изчакат!

Бяла пелена покри Пирин. На пухкав истински сняг се радват в Банско. И в града, и в планината. 20 сантиметра е снежната покривка. Планината обаче още не е готова, с този сняг, да посрещне скиорите. „При първа възможност започване да пускаме една по една пистите“, даде дума Иван Обрейков от ски зона Банско. В готовност за работа са и оръдията за изкуствен сняг. Те автоматично започват да произвеждат снежинки при минус 3 градуса. От няколко дни метеорологичните условия позволяват производството и на технологичен сняг, който е добрата основа за пистите за белите спортове, обясни Обрейков. От ски зона Банско не се ангажират със срок – кога пистите ще са готови за ски и сноуборд. Но ще се разбере. Със сигурност ще е преди официалното откриване на сезона.

Големият старт на зима 2018/2019 в Банско е на 15-ти декември.

Засега – Банско е просто бяла приказка. Бяло, чисто, снежно… А температурата: С един градус се събуди Банско, на Бъндерица е по-топло дори – 4 над нулата, на Шилигарника и Тодорка термометрите отчитат точно нула към 9.00 сутринта./ agencia.bg 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: