baner blview

Поет прави реклама на културния туризъм, вдъхновен от кукерите в Симитли

Поезия, вдъхновена от кукерите… една традиция, която вдъхновява. Една магия, която се превръща в муза. Това е кукерството. Това са кукерите на Симитли и всички други кукери, които всяка година се събират там отвсякъде.

Фестивалът вдъхнови и писатели. Софиянец написа есе, вдъхновено от кукерския фестивал и богатството на Симитли. Краткото писано слово разказва на всички навсякъде – колко хубаво е в Симитли. На празника на кукерите и не само. Колко бит, живи традиции и пазители на българщината има там. И колко е удобно всеки да стигне до там. До Симитли – точно на пътя за морска Гърция, за снежно Банско…

Есето, сиперреклама за Симитли пристигнало при организаторите точно в навечерието на празника на кукерите – фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

Есе, посветено на Фестивал на кукерските игри „Симитлия – древната земя на кукерите“

Българските фолклорни традиции са национално културно богатство. Те са уникални по вида си, представят особеностите на различните краища на България, техния бит и култура.

Лично аз съм убеден, че този вид фолклор е ярък символ на националната култура в България.

Много харесвам Симитли и красивия му регион - неговите фолклорни и кулинарни традиции, местната кухня и красивите природни забележителности.

Сигурен съм, че тези забележителности са комбинират чудесно с кулинарните традиции и фестивали – в случая Фестивал на кукерските игри „Симитлия – древната земя на кукерите“ , който превръща региона в интересна културна дестинация за посещения на туристи от България и чужбина. Считам, че този вид събития представляват прекрасен ресурс за развитието на културния туризъм в този регион.

Лично аз, винаги когато имам възможност, бих посетил Симитли и неговите околности, за да се запозная с местните културни, кулинарни и фолклорни традиции, които водят своето начало от далечното минало.

Бих препоръчал на свои приятели да посетят Фестивала именно заради уникалността на местния фолклор и таланта на местните хора, които се занимават с това изкуство и го поддържат живо сред местната общност.

Бих искал да пожелая на жителите на Симитли и на гостите на Фестивала здраве и щастливи емоции!

Благодаря!

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: