baner blview

Българин тръгва към Шипка за 3-ти март

Още през февруари българин тръгва да чества националния празник… Разбира се, на 3-ти март, разбира се, на Шипка. Но той ще тръгне седмици по-рано за празника… от Берлин.

Един българин поема по пътя на предизвикателството – да прекоси снежна Европа с колело, по пътя към националната гордост. По пътя, към мястото, където сърцето тупти най-силно навръх трети март. Тодор Андреев пътува към Шипка. Изчислил е, че ще е там точно за 3-ти март.

Тодор Андреев е е на 26 години, от Каспичан, от 4 години живее и работи в Германия. "Аз не съм професионалист в колоезденето и искам да изпробвам възможностите си, да се боря и да стигна навреме за честването на националния ни празник, и да почета паметта на загиналите за Освобождението. Духът, който са имали предците ни ме кара да направя този преход на две гуми. Ще участвам сам със съпътстващ екип. Искам всички българи да научат за това и да се присъединят към мен на Шипка", казва ентусиастът.

Стартовата точка на колоездачния преход от Германия до България ще започне от Берлин на 21 февруари около 9 часа сутринта. Тодор ще трябва да измине над 2000 км като в прехода си ще бъде придружаван единствено от масажист. Предвижда да измине дневно около 200-300 км, като паузите за храна и нощувка ще са по шест часа.

Младият ентусиаст е завършил Казанлъшката Художествена гимназия, но съдбата го отвежда в чужбина. Там обаче той не къса нишката си с родния край. В момента подготвя национален проект в полза на българското общество.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: