baner blview

Адаптират туризма за инвалиди

Туроператори, хотелиери, ресторантьори, гидове… всеки може да се запише за безплатно обучение за адаптиране на туризма за хора с увреждания. Квалификационните курсове за по европейски проект и са отворени за всеки, от всякъде. Обученията ще са онлайн. Проектът е „Нови умения за достъпен туризъм“ (NEWSCAT) и е насочен към създаването на механизми за изграждане на достъпна среда в сектора на туризма за хора с увреждания. Целта е да се проучат нуждите на хората с увреждания и да се създаде методика, която да позволява те да бъдат адекватно покрити. Тази методика ще се използва от специалисти в сектора на туризма с цел осигуряване на персонализирана и достъпна среда за хора с увреждания. Допълнително ще се подготви професионален профил и ще се проведе обучение за асистенти по достъпен туризъм, които ще бъдат представени по време на отделни уъркшопове в рамките на проекта. Ще бъде изготвено и специализирано ръководство за имплементиране на програма за достъпни услуги в сферата на туризма.

До 10-ти февруари е срокът за регистрация. Търсят се желаещи за обучението. Целта е придобиване на знания на достъпността на услугите за хора с увреждания, като на база отчетените пропуски между настоящото предлагане и потенциалното търсене да се направят подобрения, които да приложат на практика, оценявайки постигнатите резултати и популяризирайки ги сред хората с увреждания.

Най-общо участниците ще се научат как да оценяват достъпността на предлаганите от тях услуги за хора с увреждания, да откриват пропуски и да правят подобрения. За целите на обучението се набират участници, които да се включат в него безплатно.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: