baner blview

Мечка нагази в лозята, за да е здрава винената година (видео)

Мечка в лозята… Тежка мецана влезе в лозовите масиви в неврокопското село Делчево, за да е здрава реколтата през годината. Подир нея, цяла група кукери се втурна, за да я гони… Това бе само част от празника в Делчево.

Разбира се иначе всичко започна с водосвет в лозята и ритуално зарязване. Пак там ножица хванаха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

В Делчево има традиция - Зимен фестивал на виното и ракията. Празникът започва още в събота с конкурс за най-добър производител на домашно вино и ракия, в който тази година участваха представители от Гърция, Северна Македония и Холандия.

С много шум и пукотевици бабугерите от село Мосомище прогониха злите духове. А за много настроение се събраха фолклорни групи от селата Мосомище, Абланица и популярните в Югозападна България „Голешевски фантове“.

Още снимки от празника има ТУК

Медия

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: