Студенти правят реклама на културния туризъм със собствена продукция

Най-модерното телевизионно и звукозаписно студио вече е в Югозападния университет „Неофит Рилски". С водосвет официално бяха открити Филмовото и телевизионното студио и Звукозаписното студио в ЮЗУ, съобщава www.agencia.bg .

Новите студиа, разположени в Учебен корпус № 8 (бившия механотехникум) отговарят на най-съвременните световни изисквания. Те ще се ползват от над 300 студенти, обучаващи се във Факултета по изкуствата. 

Проф. Гошев определи студиата като многофункционални и отбеляза, че в тях студентите ще получават още по-добра практическа подготовка, ползвайки най-съвременните технологии.

В студиата ще се създават документални и рекламни филми за визуализация и популяризация на нематериалното културно богатство, ще се събират, записват и съхраняват танцов, музикален и песенен фолклор, като ресурс за развитието на културния туризъм от двете страни на българо-гръцката граница. На събитието присъстваха ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, деканът на Факултета по изкуствата и ръководител на проекта проф. д.изк.н. Йордан Гошев, зам.-деканите на факултета проф. д.н.к Васил Марков и проф. д-р Емил Куков, преподаватели, студенти и гости.

Факултетът по изкуствата работи активно по създаването на нова и модерна база, в която да се обучават и работят студентите и преподавателите. Предстои откриването на Лаборатория по културен туризъм, която е разположена в Учебен корпус №1, финансирана по проект "Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа дестинация" по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020.

До края на месец септември тази година ще бъде открит и Театърът, който също  ще бъде разположен в Учебен корпус № 8.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: