baner blview

Повече празници в календара на Благоевград

Вписват в културния календар на Благоевград всяка добра идея за празник и фестивал. Освен, че ще я впишат в културния календар, всяка идея ще има подкрепата на общината – финансова и организационна. Непозната формула за подкрепа на добри идеи за творчество и културни инициативи въвеждат в Благоевград, съобщава www.agencia.bg . С решение на общински съвет се създава общински фонд "Култура".

Фондът е в помощ и подкрепа работата на всички неправителствени организации и културни институти, които имат желание и намерение да създават устойчиви събития в културния календар на Благоевград. Както и за всички дейни, идейни от неправителствения сектор. "Идеята е да се подпомагат организации, които искат да реализират свои проектни предложения в нашия град. Създаването на Фонда идва след седем години молби от десетки НПО, които искат да работят на територията на общината. Досега нямахме възможност да ги подпомагаме, но със създаването на този Фонд Общината ще бъде съорганизатор и и партньор на всички, които имат добри идеи и проекти. Това е начин да се подпомагат финансово неправителствените организации на общинско ниво. По този начин ще стимулираме всички организации да работят на територията на Благоевград, да правят събития и културни мероприятия. ", каза заместник-кметът по културата Христина Шопова. По думите й, това е единственият начин Общината да задържи неправителствените организации да работят именно в Благоевград.

Фондът ще се ръководи от 9-членен експертен съвет, в който ще участват и трима общински съветници, за да се гарантира прозрачност в управлението на публичните средства.

Със създаването на Фонд "Култура", Благоевград се нарежда сред големите общини, в които има утвърдени богати и устойчиви културни календари. Тя даде пример, че в София от 10 години има създадена такава структура, във Варна - от 6 години, а в Бургас - подобен фонд функционира успешно от 7 години.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: