baner blview

Класическо начало на джаз фестивала

Три дни музика, която противостои на „злите сили, които ни връщат към Анадола и Азия“ наближават за Благоевград и всички, които обичат блус, джаз и… класика. С класика започваме в театъра, влизаме в джаза в зала „Орфей“. Юбилей има един фестивал, превърнал се само за 5 години в една от емблемите на Благоевград. 5-то юбилейно е изданието на Blagoevgrad Blues&Jazz. Фестивалът е последните дни на март, юбилейното издание ни дава една вечер бонус.общо три вечери, четвъртък, петък и събота, със световни имена на сцената в Благоевград. Ще видим отблизо, ще чуем на живо Гай Дейвис, Хилда Казасян, Влатко Стефановски, Теодосий Спасов, Деян Гаврич, Драгана Йованович, Христо Йоцов, Васко Кръпката… А Нора Джоунс – тя е в списъка на организаторите, на които пишем покани за догодина, пише agencia.bg .

„Големите звезди не отказват да говорят за Blagoevgrad Blues&Jazz, постигнахме успех, че големите звезди ни планират в програмата си. 5 години е едно добро начало. Начало, в което сме утвърдени в интернет“, радва се на първите успехи на джаза Васко Кръпката, творчески директор на фестивала, иначе превърнал се в емблема на благоевградския джаз фест. „Васко Кръпката е оптимистичната реклама на Благоевград, споменава града и фестивала ни навсякъде, където отиде“, не пропуска да му благодари заместник кметът по културата Христина Шопова.

Благоевград е специален с фестивалите си и заради това, че всичко в културния афиш, всички фестивали, се организират изцяло и единствено от общината. „А навсякъде фестивали от такъв мащаб се организират от големи фирми“, допълва Шопова. Фестивалът вече привлича публика и от далеч. Още миналата година в публиката е имало гърци.

Фестивалът започва на 28 март в ДТ „Никола Вапцаров“ с класическа вечер. На 29 и 30 март музикалните вечери ще се проведат в зала „Орфей“ парк „Македония“, където ще звучи блус и джаз. „Това е петото юбилейно издание - пет години, в които усетихме правилно пулса на публиката и вече знаем какво иска. Тя пък знае, че ние ще предложим нещо качествено и хубаво. Взаимната ни връзка е добра“, каза зам.-кметът Христина Шопова.

Blagoevgrad Blues&Jazz е фестивал за хората и трябва да възпитаваме отношение към изкуството, към таланта, към творчеството. Затова тази година има и билети и карти за фестивала, казват организаторите. С 10 лева си осигуряваме място в залата да слушаме блус и джаз великани.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: