baner blview

Още има сняг. И още карат ски:

Още има сняг по пистите в Пирин. И още карат ски тези, които много обичат белия спорт и не могат да прежалят топенето на снега и настъпилата пролет. Още има и състезания. В събота е поредното на пистите под Тодорка.

В събота, в 7.30 е първият старт на традиционните приятелски състезания по ски алпинизъм в Пирин планина за купа "Николай Проев - Пройката". Стартовете са на Шилигарника. Цял ден. В 18.00 е награждаването при  паметника на Пройката /ул.Гоце Делчев и ул. Хр.Чернопеев/. Това е един от най-масовите стартове по ски алпинизъм на Балканите. Участва и кмета Георги Икономов.

Ако не се състезавате в ски аплинизма, може просто да покарате още ски, съвсем на финала за сезона в България. Ако не се състезавате и не карате ски, пак има място и за вас. Планината е изключително красива и в този сезон.

И малко история за стартовете тази събота:

Състезанията по ски-алпинизъм в България имат точна рождена дата. Това е 04.04.1968 година, а мястото - Пирин планина . Състезанието се провежда в рамките на зимната републиканска алпиниада състояла се от 31.03 до 05.04.1968 с център х.Вихрен. 

Провеждането на първият старт по ски-алпинизъм през 1968 година не е случайно. Придвижването със ски в планината е много популярно в средите на българските алпинисти и планинари, а основните върхове и маршрути в нашите планини са преминати със ски още през 30-те години от членовете на БАК. 

Ски-рали Пирин се провежда всеки първи уикенд на април, а трофеят за победителя е Купа “Пройката”. Подробности, при интерес, можете да научите ТУК, от където е и снимката в публикацията.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: