baner blview

Кой вдига завесата на Тара-ра-бумбия?

Започва седмото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. Изключителен авторски спектакъл ще постави старта на най- чакания театрален маратон. На 10 май, фестивалът ще бъде открит със спектакъла на Ива Тодорова- „Приятно ми е, Ива“. Авторското представление, ще започне в 18.00 часа на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“.

Актрисата Ива Тодорова има множество награди, сред които "Икар" 2019 за водеща женска роля, "Икар" 2019 за драматургичен текст, извънредна награда "Златен кукерикон" 2019 за индивидуално театрално постижение, номинация "Икар" 2019 г. за водеща женска роля, номинация "Икар" 2019 г. за драматургичен текст. Изключително харизматичната Ива Тодорова е позната на публиката от работата си с режисьори като Галин Стоев, Стоян Радев, Лили Абаджиева.

Спектакълът едновременно разсмива и вълнува, основно се свързва със зрителя през емпатия, като създава чисто поле на споделеност, близост, обич и радост, в което зрителят е приласкан да съучаства (емоционално и интелектуално), с възможност за острова на катарзиса – да осъзнае, преживее и преработи личните си неудовлетворености, травми и болки, но и заедно с това да разпознае и усили собствените си радости и желания. „Приятно ми е, Ива!“ е преживяване, което в театъра не се случва често.

Програмата на фестивала „Тара-ра-бумбия“ и тази година е изключително богата. Той ще продължи до 20 май. Билети и карти за представленията може да закупите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: