baner blview

Две постановки във втората вечер на Тара Ра Бумбия

„Портретът на Дориан Грей“ и „Дневник на скръбта“ представят във втората вечер на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. На Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“ от 19.00 часа ще се играе нашумялата и силно предпочитаното представление по Оскар Уайлд „Портретът на Дориан Грей“, адаптацията е на Мерлин Холанд и Джон О‘Конър, а режисьор е Стайко Мурджев. От 21.30 часа на Камерна сцена ще се играе постановката „Дневник на скръбта“ по Ролан Барт, с режисьор Стефан Прохоров.

И двете представления са с докосващ сюжет. „Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма, като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл - амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

„Дневник на скръбта“ е експериментална постановка по излезлия посмъртно и недовършен текст на Ролан Барт. Това е пърформанс, който стъпва върху този личен и посмъртно публикуван текст, за да изследва възможността ни да бъдем съпричастни към най-дълбоките чувства на другите. Способни ли сме да споделяме, способни ли сме да съчувстваме, как скърбим.

Режисьорът Стефан Прохоров споделя, че още когато за пръв път се срещнал с текста, изпитал недоверие към него. Като че имало нещо твърде красиво, изпипано и литературно в начинът, по който световноизвестния мислител описвал загубата.

В неделя /12 май/ „Тара-ра-бумбия“ ще представи „Да бъдеш или не Ромео и жулиета“ в 17.00 часа и „Малкият Пучи“ от 20.00 часа. И двата спектакъла ще се играят на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров“- Благоевград.

Билети и карти за спектаклите може да закупите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: