baner blview

Ансамбъл „Пирин“ ни представя по света

Емблематичният ансамбъл „Пирин“ за пореден път ще представи Благоевград по време на турне в Европа. Творците ще вземат участие в 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в град Будапеща, Унгария, който ще се проведе от 08 до 15 юни 2019 г. Изявата е по покана на „Дуна Арт Къмпани“ – международна мултикултурна фондация.

Турнето на благоевградския състав продължава с гостуването си на 60-я юбилеен международен фестивал в град Миява, Словакия. Поканата е от Община Миява – организатор на фестивала, който ще се проведе от 17.06.2019 до 23.06.2019 г.

В програмата за предстоящо турне са включени, както едни от най-емблематичните музикално танцови платна на ансамбъла от Пиринския край, така и произведения от различни фолклорни области на България.

Само преди месеци световно известния ансамбъл „Пирин“ се завърна с първа награда от международен фестивал в Испания, а месец по-късно отново бе гост на международна сцена в Република Хърватска, където публиката със затаен дъх, дълго време остана безмълвна от прекрасните изпълнения на фолклорната емблема на Благоевград.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: