baner blview

Японци на армане с тъпане

Гости от Япония поздравиха участници и публика на фестивала на традиционните хорá „На армане с тъпане“ с песни на български и японски език. За първи път в историята на фестивала присъстваха любители на българския фолклор от Япония и Холандия.

Участници от 26 групи от цялата страна се надиграваха в Разлог. Фолклорният форум се организира за осма поредна от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. Директор на фестивала е доц. Георги Гаров.

Инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог, поздрави участниците и публиката и изрази своята радост от това, че с всяка изминала година фестивалът се разраства, а това е знак, че фолклорът е в сърцата и душите на хората.

Инж. Герчев връчи подаръци на ръководителите на всички групи, които участват в мероприятието. Официални гости на събитието бяха проф. д-р на науките Албена Георгиева, проф. Николай Цветков, д-р Петьо Кръстев.

Идеята на фестивала е да се съберат на едно място хора, които да се потопят в атмосферата на мегданското веселие от миналото. Всички хорá и танци бяха под съпровода на оркестър „Роял бенд“ с ръководител Стефан Йорданов и солист Лилия Семкова и зурнаджийска група „Бамето“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: