baner blview

Шампионите, покорили пътя на римляните

Полихронос Цорцакис от Гърция спечели първото място в Международното колоездачно състезание "По пътя на римляните", пише Агенция БГ

Секретарят на Община Банско Владимир Кушлев връчи наградата на първия финиширал във финалната обиколка - състезателят от отбор "Дукла" - Словакия. Явор Капитанов от Организационния комитет на състезанието обяви първите места 1-во място за Полихронос Цорцакис от Гърция, 2-ро място взе Марко Данилович от Сърбия, а 3-то място спечели Юрай Белан от Словакия.

Международното състезание премина при висок интерес от зрителите, а награждаването, на фона на "We are the champions", в изпълнение на възпитаничките на Марин Бърдарев и много аплодисменти от публиката.

Публиката имаше честта да види едни от най-добрите състезатели в Европа - ниво "Континентал", участвали в някои от големите обиколки на Франция, Италия и Испания, между които и самият Олаф Лудвиг. На стартовата линия застана и Николай Михайлов от Българския национален отбор с номер 11, който вчера в Разлог финишира четвърти.

Преди това състезанието премина и през Разлог.

Стартът бе даден в Разлог в 15,30 часа от кмета на Общината инж.Красимир Герчев. Над сто участника се състезаваха на 125 километровото трасе Разлог – Банско – Баня – Разлог.

По време на състезание в центъра на Разлог се състоя своеобразен спортно – музикален празник.

Грандиозният финал беше в центъра на града. Първи в категория „Лидер“ и носител на жълтата фланелка стана Полихронис Дзордзакис – Гърция. Зелена фланелка в категория „Активност“ облече Жораж Белан от отбора на Банска Бистрица. В категория „Катерач“ победител стана Марек Канески също от отбора на Банска Бистрица. Бялата фланелка за „Най-млад състезател“ облече Дорде Дурик – Сърбия.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: