baner blview

80 мериха сили до мечките, но не с мечките

Гимнастик № 1 на България на 20-и век Стоян Делчев даде старт на „Мечи крос“ - Белица 2019, пише Агенция БГ.

Спортното събитие откриха кметът на община Белица Радослав Ревански и Станимир Симеонов - журналист , спортен коментатор, радетел на българския спорт, председател на сдружение „Пловдив бяга”. 80 участници се включиха в спортното състезание, което се превърна в традиция и всяка година привлича все повече и повече любители на планинското бягане.

Пълната дистанция от 12.7 км е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за танцуващи мечки, като финалът е в най-високата точка на Парка.

Победители в планинския крос по бягане на 12,7 км. мъже са : Гено Увардов от Пловдив с време 56,00,20 мин., който за четвърта поредна година грабна Купата на кмета и златния медал. Сребърния медал за второ място с време – 1ч.07 мин. и 27 сек. грабна Георги Тодоров Василев от Белица. Третото място и бронзов медал взе Димитър Мавродиев за време от 1 ч. 15 мин. и 37 сек.

Победители на 12,7 км. в категория жени Купата на кмета и златен медал, грабна доц. Малина Иванова от София за време от 1ч.19 мин. и 04 сек. Второто място отиде при Ивана Мраценкова от Белица за време 1 ч. 45 мин. и 36 сек.

На дистанция 4 км. момчета - първото място за време от 18 мин.и 42 сек. отиде в ръцете на Салих Црънгалов от Белица, който грабна Купата на кмета и златения медал .На второ място със сребърен медал се класира Асан Атипов за време от 15 мин. и 49 сек. Мустафа Атипов се класира на трето място за време от 20мин.и 47 сек. и бе награден с бронзов медал.

На дистанция 4 км. момичета Купата на кмета и златен медал отидоха в ръцете на Цветелина Тодорова от Белица за време от 31 мин.и 37 сек.. Второ място и сребърен медал получи Джемиле Салих Козларева от Белица за 32 мин. и 06 сек. А Кристина Мавродиева зае третото място и сребърния медал за време от 32 мин. 13 сек.

Най -малкият участник Александър Н Чорбаджиев на 6 години, Ахмед Ревански и Сабри Кьосов от Белица получиха специалните награди на Фондация „Четири лапи“ – раници и термочаши.

Специален поздрав от участниците в „Мечи крос“ – Белица – 2019 получи и здравният работник Джени Драскова, която през цялото време се грижеше за здравето на състезателите.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: