baner blview

Уникална релефна карта на България пред музея

Ако искате да видите България в мащаб, от птичи поглед, това може да стане пред музея, пише Агенция БГ.

Регионален исторически музей – Благоевград вече посреща посетителите си по един нов, цветен и интерактивен начин. Основната му идея е да пресъздаде България в относителна географска точност и да осигури по- сериозна нагледност в разработването на учебните уроци по география, история, „Човекът и обществото“ и „Човекът и природата“.

В работата си с училищата и малките посетители, музеят винаги поставя на първо място както образователно, така и занимателно съдържание. Целта ни е децата да имат възможност да погледнат на България не само като абстрактно понятие за Родината, но и да имат възможност да я видят от „птичи поглед“. С редица занимания искаме да провокираме техния интерес и да ги въвлечем в по –сериозни познавателни занимания.

В изпълнението на проекта основна роля има Илия Гоцков, зам. директор и уредник в отдел „Художествен“ на музея. Неговата отдаденост към осъществяването на „България в мащаб“ зарази и други служители на музея. Работата продължаваше дори и в почивните дни, независимо от августовските жеги и неочакваните летни дъждове и намери ефектния си финал месец предсрочно.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: