baner blview

Малчугани станаха праисторически земеделци

Как се прави брашно научиха ученици в Музеен детски кът в Благоевград.

Първокласници от 6-то СУ „Иван Вазов“ и второкласници от 2-ро ОУ „Димитър Благоев“ са първите участници в предизвикателствата пред праисторическия земеделец. Децата разпознаваха семената на първите култивирани растения през праисторическата епоха.

 Малчуганите пресъздадоха целия процес от засаждането на нивата до изготвянето на хранителни продукти. Научиха интересни факти за всяко едно от растенията и сами се опитаха да получат брашно, стривайки жито с хромелите в Музеен детски кът. Децата преживяха  ежедневието на праисторическия фермер и научиха много полезни и интересни неща за най-древните култивирани растения.

В края на заниманието децата се надпреварваха да покажат какво са научили и с желание заявиха, че ще се включат в следващото занимание „Приказка за кестеновата гора“.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: