baner blview

Приключенци и екстремни личности идват в Банско

Дадоха старт на XIX-ия Международен фестивал на планинарското и екстремно кино в читалище „Никола Вапцаров” в Банско, пише Агенция БГ. Събитието ще срещне публиката с най-добрите и актуални приключенци и екстремни личности в света и събира световния елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва 15 мотивационни презентации и работилници от чуждестранни и български гости.

В приветствието си при откриването, кметът на Община Банско Иван Кадев пожела успех на организаторите на Банско Филм Фест, които са селектирали впечатляващи заглавия. „Вярвам, че ще продължите да работите за утвърждаването му като най-мащабния филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения не само в България, но и в Европа, а защо не и с по-сериозни заявки” , каза кметът.

Тази година Банско Филм Фест ще продължи до 24 ноември. В програмата на фестивала са включени 100 филма от 35 държави. В съпътстващата програма има изложби, демонстрации и специални акценти.

Ден преди официалното откриване започна специалната програма за деца – БанскоФилмФест KIDS.

Президент на Международното Жури е екстремната режисьорка, алпинистка и пътешественичка Елиза Кубарска от Полша.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: