baner blview

Да минеш под шедьовъра на природата

Самото име подсказва, че те са чудни… и наистина е така. Чудните мостове или известни също с името Скалните мостове. Скалният феномен, който те пренася в друга реалност – като в приказка е. Толкова е красиво, че чак ти се струва нереално, но пред природата нищо не може да се изправи.

Чудните мостове са огромни – заставаш пред тях и се чудиш: „как е възможно природата да създаде такъв шедьовър?“. Облите им форми те завладяват и отново си задаваш въпроса: „как е възможно природата да създаде такъв шедьовър?“. Продължаваш към следващото скално образувание с надеждата да ти стане малко по-ясно как са се образували чудните мостове. Но в крайна сметка не това е най-важното! Нали са тук… нека им се полюбуваме, без да си задаваме ненужни въпроси! Разходи се, подишай кристално чистия въздух на 1450 метра над морското равнище в Западните Родопи. Не си задавай въпроси, а се опитай да попиеш максимално от положителната и чудата енергия, която витае там.

Мостовете представлявали пещера в миналото. С течение на времето и в следствие на рушащата се пещера от речни води се образували величествени мостове, които радват посетителите до днес.

Местността около двата моста също е невероятна, защото наоколо всичко е във вековни дървета. Ако отидеш през летните или пролетните месеци всичко е в зеленина.

Скалният феномен се намира в Западните Родопи, на около 80 км. от Пловдив.

А как се стига до Чудните мостове? До местността има асфалтов път, който след отклонението си от пътя за село Забърдо е на около 8 километра. Тази част от пътя е стръмен, на места подкопан и две коли трудно се разминават, но не е и невъзможно. Има и указателни табели от село Забърдо, по които лесно ще се ориентирате.

 

Медия

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: