Разходка сред природата в градска среда…

Ето я. Тя е навсякъде, близо е до нас, до всеки от нас. Тя, природата и силите и животът, с които ни зарежда допира с природата. Трябва да имаме сетивата да я висим и желанието да се докоснем до нея. Природата е и в големия град. Ето я, съвсем наблизо до всеки в Благоевград – парк „Памет и вяра“:

Ако ви се разхожда активно – хванете по пътечката от старинния квартал „Вароша“, през парк „Ловен дом“ и следвай СТРЕЛКА-та „екопътека Кръста“ – ще ходите по-малко от киломентър и половина. А горе… горе при кръста е страхотно, чисто, необятно, свежо… а 33-метровият кръст респектира.

Може да стигнете до Кръста и с кола. Ще пътувате в посока село Делвино. И пак СТРЕЛКА ще ви насочи къде да отбиете за Кръста. Тогава пък разходката е подходяща и за току-що проходили даже.

От където и да хванете – заслужава си. Набързо, съвсем наблизо, но се откъсвате от града и бързината в него. И виждате всичко „отгоре“. По пътеката към кръста има много снимки на Благоевград и околностите с много кратки информационни форми. Ще научите и нещо интересно, ако сте любопитни.

А ако чакате повод - планирайте през юни! Тогава там се събират стотици, в деня, църковен празник на Св. Дух. Параклисът в местността е наречен на Св. Дух. Тогава има празнична литургия и курбан за здраве.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: