baner blview

Най-магичното място

Каквото и да се напише за Седемте рилски езера винаги ще е нищожно малко. Всеки, който е ходил на Седемте рилски езера, ще открие магия. Какво ли не е изписано за тях?  Неслучайно Петър Дънов избира това място за провеждане на духовни практики. Отидете! Няма да сбъркате, а ще се заредите. С енергия. Повечето хора признават, че там се чувстват отърсени от целия стрес и заредени с много необяснима енергия. 
 
А сега с лифта стана още по-лесно. Удобни обувки, лека връхна дреха, малка раница със сандвичи и вода са ви достатъчни за ден преход. А денят е достатъчен, за да ги обиколите. Но тръгнете по-рано, за да хванете първото тръгване на лифта. Преди това през Сапарева баня, Паничище, хижа Пионерска, откъдето тръгва лифтът. Има табели навсякъде. Там има голям паркинг, където може да си оставите колата. Но ако е на 19 август, когато е празникът на дъновистите, може и да не намерите място. Има възможности и някъде по пътя да си оставите автомобила. След около 30 минути с лифта сте вече горе и дишането вече е по-различно.  
 
Минавате покрай голямата хижа Седемте рилски езера, има малко изкачване и сте на Сухия чал. Оттам по прав черен път се насочвате към Бъбрека. Отвисоко се виждат Долното и Рибното езера.  Има и друг път отдясно на хижата. Минава се последователно през езерата, като се започне от Долното. Предпочитанията са различни за пътя. И двата варианта си имат своите плюсове и минуси.  А който отиде по време на паневритмията на 19 август, още повече ще се зареди. 
 
Жива музика с цигулки в центъра, а отстрани в три или повече вече кръгове танцуват в бели дрехи свещен танц дъновистите. 
За съжаление напоследък стана доста оживено и там, тъй като лифтът дава възможност на повече хора да се любуват на красивото място. Но няма да сбъркаме, ако наречем това място късче от рая.

1 коментар

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: