baner blview

Зимен празник навръх Националния

Патриоти от Крупник, живеещи на улицата, наречена на Апостола на свободата празнуваха заедно и Свободата на България. Навръх националния празник на България, наред с почитането  на всички герои, стопаните от улица „Васил Левски” в село Крупник събраха приятели, близки и роднини, посрещнаха много гости за „Зимния празник”. За пета предна година местните правят голяма трапеза, а отец Величко отслужи литургия и благослови жителите от улицата, носеща името на великия българин, дал живота си за свободата на Родината.

Местните в Крупник от ул. „Васил Левски“ се славят като най-задружни. Преди години силно се обединили с идеята на 19-ти февруари да почитат паметта на Апостола на свободата- Васил Левски, който е и патрон на улицата им, да направят общо събиране на съседи и приятели. Тази година малко закъснели, решиха празника да бъде на най- голямата дата за България-трети март.

Всяка година организаторите са по-креативни, по-инициативни, всяка година с по-голям мерак се подготвя „Зимния празник“. Трибагреници красяха улицата, портрет на Дякона стои закачен пред магазинчето на Весков, което е по средата на улицата. Кметът на Крупник Иванка Чакалска  сподели зимния празник на местните от ул. „Васил Левски“. На празника имаше и жива музика, а весела томбола с малки награди за спомен от празника има винаги в програмата. Кръшни хора местните виха до късно вечерта, въпреки лекия дъждец. Заря, подарък от кметицата, обагри небето над Крупник. / simitli.info

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: